De RenteStanden

Huidige en toekomstige rente ontwikkelingen

Banken belonen energiezuinige klantenenergiezuinige Fortis en de Rabobank gaan inspelen op de zorgen over het klimaat. Wie geld leent voor een energievriendelijk huis of een milieuvriendelijke auto koopt, kan bij deze banken straks goedkoper uit zijn.


Zo komt de Rabobank volgende maand met een zogeheten klimaathypotheek. Over dat deel van de hypotheek dat gebruikt wordt voor een milieuvriendelijke verbouwing (zoals dubbel glas en muur- en dakisolatie) kan de klant op een rentekorting rekenen van maximaal 1%. De hypotheekrente bedraagt momenteel zon 4,5 5%.


Vooral kopers van milieuvriendelijke nieuwbouwwoningen zullen naar verwachting fors gaan profiteren van de klimaathypotheek.


Fortis heeft in Belgi al dergelijke leningen gentroduceerd en bekijkt of deze ook in Nederland op de markt kunnen komen. En op de vijf verbouwingen blijkt goed voor het milieu. Verder geeft Fortis 10% korting op de verzekering van een hybride auto of een auto die op biobrandstof rijdt.


Uitstoot

Daarnaast komt de Rabobank met een groene creditcard. Voor elk product dat met deze kaart wordt gekocht, bekijkt de bank hoeveel CO2-uitstoot ermee is gemoeid. Ter compensatie koopt de Rabobank dan vervuilingsrechten of investeert in schone technologie.


Tijdens de presentatie van de jaarcijfers, komende woensdag, zal bestuursvoorzitter Bert Heemskerk de eerste groene creditcard overhandigen aan Johan van de Gronden, algemeen directeur van het Wereld Natuur Fonds.


Als belangrijkste financiers van het bedrijfsleven beseft een aantal banken hoe belangrijk hun rol is in het klimaat. Zo willen de banken ook gaan bekijken in hoeverre hun leningen aan bedrijven milieuschade veroorzaken en hoe die kan worden verminderd.

Bron: Overgeld.nl 2 maart 2007

Rente Nieuws


Minder hypotheekrenteaftrek door verkoop huis bij samenwonen.

Nieuw kabinet blijft van hypotheekaftrek af.

Nieuwe ronde verhogingen van hypotheekrente.

Oeso raadt verdere renteverhogingen af.

Meer rente nieuws in ons archief